Vangrail is in de volksmond de benaming van de geleiderail die langs de snelweg en langs provinciale wegen staan. Steel Constructions produceert en verkoopt vangrail als grootste producent van de Benelux.

Vangrail is eigenlijk de verkeerde benaming van de railing die voorbijrazende automobilisten behoed voor ernstige verwondingen wanneer zij de macht over het stuur verliezen of uit de bocht vliegen. Een betere benaming is geleiderail.

Eigenschappen vangrail

De benaming vangrail impliceert dat de railing voertuigen opvangt die van de weg af raken. Dit is echter niet vollledig. De geleiderailing vangt voertuigen niet op, maar corrigeert ze van richting en stuurt ze een veilige richting op.

Door deze correctie wordt de crashimpact verkleind: de energie die normaal gesproken opgevangen moet worden door de vangrail wordt deels afgewend.

Plaatsing vangrail

Vangrail staat gewoonlijk op risicovolle plekken: langs watergangen, geluidsschermen, verkeerspalen, portalen enzovoorts. Daarnaast wordt vangrail gebruikt voor rijbaanscheiding: de railing zorgt ervoor dat voertuigen niet op de andere rijbaan terecht komen.

Steel Constructions is marktleider

Steel Constructions is de grootste producent van geleiderail in de Benelux. Onze geleiderail wordt door heel Nederland toegepast, langs alle grote snelwegen. Geleiderail van Steel Constructions is dan ook voordelig, 100% gecertificeerd en van hoge kwaliteit.

Meer weten over onze vangrailsystemen? Geleiderail