Door het plaatsen van een barrier zorgt u voor veiligheid op (snel)wegen waar de ruimte schaars is. Barriers worden doorgaans gebruikt om rijbanen – al dan niet tijdelijk – van elkaar te scheiden. Halve barriers worden gebruikt om de (snel)weg af te schermen van de omgeving.

Het grote voordeel van een barrier is het gemak waarmee deze vaak geplaatst kan worden. Een nadeel is echter dat de kerende werking ervan gering is (W1 of W2).

Betonnen of stalen barrier?
De meest gebruikte barrier is van beton. Deze barriers hoeven niet in het wegdek bevestigd te worden. Toch is het plaatsen ervan vaak lastig, door het gewicht ervan. Stalen barriers zijn lichter, handelbaarder en kunnen op maat gemaakt worden. Hierdoor realiseert u al snel een tijdsbesparing van 50%

Daarnaast is ook de veiligheid een verschil. Betonnen barriers hebben geen kerende werking, terwijl stalen banners wel een beperkte kerende werking kennen.

Verschillende barriers
Steel Constructions produceert verschillende types barriers. Het gaat om eenzijdige en tweezijdige barriers. Deze barriers kunnen geplaatst worden op kunstwerk of in aardebaan. Tenslotte bestaat er nog de een barrier die speciaal door Steel Constructions is geproduceerd voor tijdelijke bruggen.

Barriers nodig voor uw wegenbouwproject? Offerte aanvragen