Op bruggen en viaducten past een geleiderailsysteem met een geringe uitbuiging voor optimale veiligheid. Maak kennis met halve stepbarriersystemen van Steel Constructions. Veilig, onderhoudsvriendelijk én aantrekkelijk gevormd.

De halve stepbarrier kunstwerk is door haar lage uitbuiging (W1) dé oplossing voor bruggen en viaducten. Bij een crash veroorzaakt de halve stepbarrier vrijwel geen schade aan de brug of het viaduct. Ook de stepbarrier zelf loopt weinig schade op door de gladde afwerking.

Halve stepbarriers van Steel Constructions gaan jarenlang mee en zijn dus duurzaam en bovendien onderhoudsvriendelijk. Onze halve stepbarriersystemen zijn geheel compleet. Ze zijn leverbaar met puntstukken en voldoen aan de NEN 5190-norm. Daarnaast zijn ze verzinkt volgens NEN-EN-ISO 1461 en getest volgens de NEN-EN 1317-norm.

Strakke constructie Steel Safety Barrier

De strakke constructie van de halve stepbarrier maakt dit geleiderailsysteem aantrekkelijk voor diverse projecten. Daar waar geen ruimte is voor een andere constructie, werken architecten graag met halve stepbarriers: de bijna naadloze overgang van een halve stepbarrier kunstwerk naar een halve stepbarrier aardebaan en vervolgens naar een stijve constructie spreekt tot de verbeelding.

Onze halve stepbarriers worden zo nodig voorzien van leuningen, wanneer een bepaalde hoogte voorgeschreven is. Ook zijn de stepbarriers leverbaar met anti-verblindingsschermen.

PresentatieklasseH2H2
TestTB11TB51
Type voertuigPersonenautoBus
Gewicht testvoertuig1500kg13000kg
Testsnelheid100 km/h70 km/h
Inrijhoek20*20*
UitbuigingsklasseW1
Geïnteresseerd in een van onze geleiderailsystemen? Offerte aanvragen