Onze fabriek

Steel Constructions bezit een van de modernste geleiderailfabrieken van Europa. De fabriek werd in 2010 geheel gemoderniseerd met vier nieuwe productielijnen voor geleiderails. De fabriek heeft daarmee een productiecapaciteit van maar liefst 1000 km geleiderail per jaar.

De productielijnen van Steel Constructions zijn compleet geautomatiseerd. De rollen staal worden automatisch gestrekt, geponst, geprofileerd en verjongd. Bovendien worden de rails automatisch opgestapeld door robots.

De menselijke factor in dit proces is beperkt tot toezicht en controle. Dankzij deze automatisering kan Steel Constructions tot wel 5 km geleiderail per dag produceren, wat ons een competatieve speler in de markt maakt. Grote orders zijn dus in in korte tijd gereed.

Constante kwaliteit
Niet alleen de geleiderailplanken, maar ook de geleiderailpalen, afstandhouders en diagonalen worden geautomatiseerd geproduceerd. Een van de belangrijke voordelen daarvan is dat de kwaliteit van de staalproducten daarmee heel constant is.

In het kader van de CE-certificering is elk onderdeel dat wij produceren traceable. Dat betekent dat voor elke onderdeel na te gaan is van welke rol staal deze afkomstig is, welke kwaliteit het staal had en op welke datum het onderdeel is geproduceerd.

De productielijnen van Steel Constructions maken het mogelijk om niet alleen Nederlandse geleiderail te produceren, maar ook geleiderail die in het buitenland gebruikt mag worden. Elders in  Europa worden andere eisen aan geleiderail gesteld.

Verdere automatisering
Steel Constructions streeft er naar om zo duurzaam mogelijk te produceren. Mede daarom is de fabriek voortdurend op zoek naar manieren om de productie verder te automatiseren en de CO2-uitstoot te verminderen. Meer hierover leest u op onze pagina over maatschappelijk verantwoord ondernemen.

 

Ook profiteren van onze supersnelle productie? Neem contact op