In opdracht van Leen Bakker ontwikkelde en produceerde Steel Constructions daarom de samenstelling kooi, waarvan er uiteindelijk 9000 geleverd werden. In deze kooien kunnen artikelen van diverse formaten en afmetingen veilig en gemakkelijk vervoerd worden. Ook regelde Steel Constructions de aanrijbeveiliging in het magazijn die stellingen beschermd tegen schade.


De samenstelling kooien werden op maat gemaakt en moesten aan strenge eisen voldoen. Om de gewenste snelheid te kunnen realiseren is het magazijn namelijk volautomatisch. Dat betekent dat vrijwel al de logistieke handelingen uitgevoerd worden door een grote rijdende kraan en automatische pallettrucks. Om storingen te voorkomen mochten de zwaar geladen samenstelling kooien dus niet of nauwelijks uitbuigen.

Snel
Ook Steel Constructions is niet vies van automatisering. Daardoor kon het prototype van de samenstelling kooi in twee weken gerealiseerd worden. De totale order nam niet meer dan vier maanden in beslag.

Wij zijn er trots op dat sinds de ingebruikname van de samenstelling kooi in 2011 is er nog geen schade geweest. Geen enkele kooi hoefde dus vervangen te worden. Goed voor SteelConstructions en goed voor Leen Bakker.

Weten hoe wij uw magazijn of distributiecentrum van logistieke systemen kunnen voorzien? Neem contact op