Vlakbij de grote Alianz Arena, thuisbasis van voetbalclub Bayern München, wordt een stuk van de A99 omgelegd. Janson Bridging leverde in opdracht van wegenbouwer Strabag een tijdelijke brug voor dit project met halve stepbarriers van Steel Constructions.

De halve stepbarrier op tijdelijke brug is in nauwe samenwerking met Janson Bridging ontworp en ontwikkelt. De bruggen van Janson Bridging worden opgebouwd uit losse brugdelen van een aantal standaardlengtes: 10,5, 13,5 of 19,5 meter. Steel Constructions leverde voor deze baanvlakken halve stepbarriers van dezelfde maat.

De brugdelen met de stepbarriers worden per vrachtauto naar de plek van bestemming gebracht en op locatie aan elkaar bevestigd. Vervolgens wordt de brug in zijn geheel met de hijskraan op de definitieve plaats gelegd.

De halve stepbarrier van Steel Constructions is door zijn lage uitbuiging (W1) dé oplossing voor geleiderailsystemen op tijdelijke bruggen.

De halve stepbarrier van Steel Constructions is door zijn lage uitbuiging (W1) dé oplossing voor geleiderailsystemen op tijdelijke bruggen. Door de gesloten rail vangen passerende voertuigen weinig wind. Bij een crash veroorzaakt de halve stepbarrier vrijwel geen schade aan de de brug. Bovendien loopt de stepbarrier zelf ook weinig schade op door de gladde constructie.

Steel Constructions leverde voor het project in Duitsland in totaal  276 meter halve stepbarrier. De brug ligt nog tot medio maart 2018 bij München.

Mag Steel Constructions ook meedenken over uw project? Contact opnemen